Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je

Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je

Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je. Selalunya bila ‘carrot’ dah lembik dan layu kita akan terus buang je, sebab rasa dah tak elok untuk dimasak.

Rupanya ada cara mudah untuk jadikan carrot ni keras dan segar semula. Jadi mak-mak tak perlu buang dan tak lah membazir.

Boleh cuba tip dapur seperti dalam perkongsian video TikTok munirahjamaludin_ ini.

Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je

Cara-Caranya:

1. Kupas/Buang kulit carrot yang lembik.

Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je

2.Potong kecil carrot tersebut.

Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je

3.Rendam dalam semangkuk air dan biarkan seketika.

Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je

4.Hasilnya carrot akan jadi segar dan keras kembali. Boleh lah di masak seperti biasa ikut citarasa sendiri.

Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je

Siap! Selamat Mencuba, Semoga bermanfaat!

@munirahjamaludin_ carrot dah lembik? Haaa.. jangan buang. Ni cara dia nak bagi fresh balik.. #tipsdapur #greatestmakanhits #fypシ ♬ Just the Two of Us LUVRS Remix – LUVRS

Komen warga tiktok:

Carrot anda dah lembik? Ini cara keraskan balik, senang je

Tonton:

Baca:

Rupanya ‘bidadari’ cantik jual Pau ni pernah popular dulu, anda mesti kenal..

Sotong celup tepung dibuat daripada usus babi? Waspada semua..

Baru nak ‘feeling’ sedih family nak pergi jauh, sekali kakak buat hal pulak

CATEGORIES