Cara cepat tukar kad debit Maybank, tak sampai 5 minit siap…

Cara cepat tukar kad debit Maybank, tak sampai 5 minit siap… Bila last korang tengok tarikh luput pada kad bank? Tahu-tahu bila nak buat proses pembayaran tersekat. Ya tahu, mesti korang malas sebab urusan pertukaran kad kemungkinan akan mengambil masa yang lama.

Jadi, sebenarnya ada cara lebih mudah untuk tukar kad debit yang tarikh sudah luput. Caranya sangat senang, kurang dari lima minit siap.

Menerusi video yang dikongsikan di laman Tiktok @Ejal.asv ini menunjukkan cara mudah untuk ‘renew’ kad bank baharu yang telah tarikh tamat tempoh menggunakan mesin sahaja.

Difahamkan, kita hanya perlu masukkan kad bank yang lama, kemudian ikut langkah yang diberikan sahaja. Paling penting, kad pengenalan perlu ada bersama untuk kesahihan hak pemilik kad tersebut.

Cara cepat tukar kad debit Maybank, tak sampai 5 minit siap…

Bagaimanapun, video ini hanya menunjukkan cara penukaran kad bagi pengguna Maybank sahaja. Mungkin kad bank yang lain ada cara yang lebih mudah untuk pelanggan mereka.

Tidak dinafikan dengan cara ini, kita tidak perlu menunggu giliran di kaunter tambah-tambah lagi pada musim pandemik ini.

Jom tonton video di bawah untuk lebih faham.

@ejal.asv Aku je ke baru tahu wey 😌 #fypシ #fyp #foryou #fypage #viral #fypppppppppppppp ♬ Horror atmosphere piano & SE. – Kohrogi

BACA JUGA : Kes harian Covid-19 dijangka cecah 30,000 – Khairy

Rayan disahkan meninggal dunia

Ini cara orang Korea balik kampung bila tiba musim perayaan

CATEGORIES