Bendera Putih : Pemuda PN kecam pembangkang tanam elemen benci kerajaan

Oleh MHDAILY

Pemuda Perikatan Nasional (PN) mengecam tindakan pihak tertentu terutama parti pembangkang yang cuba mencemar objektif gerakan bendera putih dengan menanam elemen perpecahan dan kebencian kepada kerajaan.

Ketuanya, Senator Khairil Nizam Khirudin berkata, gerakan itu secara sukarela bagi mempermudah identifikasi dan penyampaian bantuan segera bagi individu dalam komuniti setempat yang ingin menolong antara satu sama lain.

โ€œPemuda PN di semua Parlimen akan terus menggerakkan sukarelawan untuk membantu menyampaikan bantuan kepada mereka yang memerlukan, sama ada bendera putih diangkat atau tidak,โ€ ujar beliau di Facebook pada Jumaat.

SCROLL UNTUK ARTIKEL PENUH ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
SAMBUNGAN ARTIKEL ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป

bendera putih

Dalam pada itu kata Khairil Nizam, Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bertindak pantas menyalur peruntukan tambahan berjumlah RM66.6juta untuk bakul makanan bernilai RM300,000 kepada setiap Ahli Parlimen termasuk pembangkang.

Sehubungan itu, wakil rakyat diharap mengurus dana tersebut dengan telus bagi menyampaikan bantuan itu tanpa melalui agensi kerajaan.

โ€œRakyat juga dapat mohon segera pada wakil rakyat, selain agensi-agensi kerajaan sedia ada.

โ€œPemuda PN menyeru seluruh rakyat bersatu padu, berdoa, kuatkan semangat dan yakin bahawa kita semua dapat kembali menjalani kehidupan dan norma biasa kelak melalui Pelan Pemulihan Negara.

โ€œPemuda PN bersama anda dalam masa yang sukar ini,โ€ jelasnya.

Berita Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/147708/BERITA/Nasional/Bendera-putih-Pemuda-PN-kecam-pihak-tanam-elemen-benci-kerajaan

BACA JUGA :ย Panas !!! Nazri Aziz umum kembali sokong Muhyiddin