Bapa Zulfarhan terkilan pegawai UKM ikut sama menganjing UPNM, ‘tolong jangan nyanyi’

Bapa Zulfarhan terkilan pegawai UKM ikut sama menganjing UPNM tolong jangan nyanyi

Bapa Zulfarhan terkilan pegawai UKM ikut sama menganjing UPNM, ‘tolong jangan nyanyi’. Baru baru ini tular video ‘ULTRAS’ Ukm menyanyi lagu dengan liriknya berbunyi “Iron untuk gosok baju”.

Bapa kepada Pegawai Kadet Laut, Allahyarham Zulfarhan Osman meluahkan rasa kecewa dan terkilan dengan dengan tindakan ‘Ultras’ UKM.

Beliau juga meluahkan rasa terkilan dengan insiden tersebut apatah lagi ia melibatkan pegawai Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) sendiri.Pegawai-pegawai ini sepatutnya menunjukkan teladan yang baik kepada pelajar tapi mereka yang sama-sama ‘naik menganjing’ lagu itu.

Isu ini sensitif dan sepatutnya pegawai ini peka dengan perkara tersebut. “Jujur, saya memang kecil hati dengan lagu yang mereka tujukan kepada Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM),” katanya kepada Majoriti. Bagi saya mereka tidak menghormati kami sebagai keluarga arwah dan kalau boleh saya minta janganlah buat macam ini.

“Anak saya meninggal dengan keadaan yang tragis. Sudah tentu saya kecewa apabila kematian dia dijadikan bahan provokasi,” katanya lagi meluahkan rasa kecewa.

Bapa Zulfarhan terkilan pegawai UKM ikut sama menganjing UPNM, 'tolong jangan nyanyi'

Malah ayah Allahyarham Zulfarhan, menyifatkan sikap tersebut tidak menunjukkan semangat kesukanan langsung.Sepatutnya pegawai UKM lebih yang bertugas sebagai pegawai hal ehwal pelajar lebih sensitif dan lebih peka tentang hal ini.

“Rasanya mereka (pegawai) ini tahu tentang kes anak saya, kalau pelajar saya faham, mereka muda dan mungkin tidak mengikuti perkembangan semasa kerana kes anak saya pun dah lama berlaku.

Beliau juga turut memesan kepada semua yang terlibat supaya jangan buat lagi dan jadikan sebagai satu pengajaran. Akhir sekali bapa Allahyarham minta kalau ada perlawanan lagi yang melibatkan UPNM, tidak payahlah nak menyanyi atau bangkitan isu sensitif ini.

BACA:

Wow! Galaksi paling tua berjaya dirakam

Orang ramai terkejut tengok bentuk badan Elon Musk bila tak berbaju

Eina Azman pakai baju ketat sambil menari, sekali benda lain yang netizen perasan

CATEGORIES