Baby dalam perut Eyra Hazali tak bergerak, “doktor suruh standby..”

Baby dalam perut Eyra Hazali tak bergerak, “doktor suruh standby..”USIA kandungan baru mencecah 34 minggu namun pelakon Eyra Hazali dinasihatkan bersiap sedia untuk melahirkan bayi keduanya pada bila-bila masa sahaja.

Terpaksa bersalin awal dari tarikh sepatutnya, Eyra atau nama Hazirah Qasdina Hazali tetap bersyukur keadaannya semakin baik selepas menerima raw4tan disebabkan b4yi dalam kandungan tidak bergerak.

Menurut pelakon berusia 23 tahun ini, dia juga menerima svntikan kortik0steroid (I/M dexamethasone) atau nama ringkasnya dexa untuk mematangkan p4ru-p4ru bryinya.

Mungkin sebab b4yi saya besar sangat dan terlalu aktif.

“Untuk buat masa sekarang, Alhamdulillah keadaan saya semakin baik. Cuma doktor nasihat kena banyakkan berehat. Sebab mungkin b4by boleh lahir bila-bila masa saja dari waktu sekarang.

“Ikutkan due date saya bersalin lambat lagi… tarikh sepatutnya saya bersalin pada 22 Mei depan. Sekarang ini usia kandungan baru saja mencecah 34 minggu.

“Sebab itu kena cucvk dexa untuk matangkan p4ru-p4ru b4by. Sebab sebagai langkah sekiranya b4yi saya keluar awal… sebab sekarang ini pun saya dah alami contr4ction sikit,” katanya kepada mStar.

Baby dalam perut Eyra Hazali tak bergerak, "doktor suruh standby.."

Terdahulu, Eyra berkongsi detik cemas apabila b4yi dalam kandungannya tidak bergerak dan terpaksa menerima raw4tan di sebuah pusat perub4tan pada Rabu.

Eyra dan suami mempunyai seorang anak lelaki.

Eyra yang juga isteri kepada pemain bola sepak Johor Darul Takzim, Haziq Nadzli berkata, dia bagaimanapun sudah dibenarkan pulang ke rumah pada Rabu.

Dalam pada itu, Eyra berkata, doktor memaklumkan bahawa ukuran b4yinya besar dua minggu dan terlalu aktif menyebabkan dia terpaksa bersal1n awal.

“Mungkin sebab b4yi saya besar sangat dan terlalu aktif. Doktor ada maklumkan yang ukaran b4yi saya besar dua minggu,” ujarnya.

Untuk rekod, Eyra mendirikan rumah tangga dengan Haziq pada 1 November 2019 dan mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Muhammad Hayder Qhalish yang kini berusia dua tahun.

BACA:

Chef Ammar mengamuk lagi, kali ini libatkan polis pula

Sekarang dah jadi Bapa Tiri, dulu abang angkat je..

Rita Rudaini sebak hantar anak masuk MRSM, “Saya tak pernah berpisah dengan anak..”