Anak kelar leher ibunya dengan parang, alasannya sungguh mengejutkan…

Anak kelar leher ibunya dengan parang, alasannya sungguh mengejutkan.Seorang pemuda berusia 23 tahun telah ditahan polis selepas disyaki membunuh ibu kandungnya menggunakan sebilah parang.

Insiden tragis itu dipercayai berpunca kerana suspek terasa tersisih dengan layanan daripada ahli keluarganya.

Memetik laporan Detik News, kejadian tersebut berlaku di sebuah rumah di Cilacap, Indonesia yang didiami mangsa dan anak-anaknya termasuk suspek. Menurut sumber, pembunuhan itu dipercayai sudah dirancang dan suspek bertindak sedemikian kerana sedih kewujudannya seakan tidak dihargai oleh ahli keluarga termasuk ibu kandungnya.

Suspek yang merupakan anak sulung daripada empat beradik ini disifatkan seorang anak yang pendiam dan sering menolong ibunya menjual bubur. Meskipun begitu, dia dipercayai sering disisih dan dimarahi. Malah, ibu dan adik beradiknya yang lain juga kurang berkomunikasi dengannya.

Anak

Menurut Ketua Polis Cilacap AKBP Leganek Mawardi, suspek telah lama menyimpan dendam terhadap ibunya sehinggalah pada suatu hari, suspek nekad untuk mengakhiri hidup wanita tersebut. Difahamkan, suspek telah mengelar leher ibunya yang berusia 43 tahun menggunakan parang ketika wanita itu sedang memasak di dapur. Menurut keterangan saksi, jeritan mangsa ketika dibunuh turut didengari jiran tetangga.

Jelasnya lagi, mangsa juga sudah cuba melawan tapi malangnya dia tidak berdaya. Mangsa telah disahkan meninggal dunia akibat kecederaan parah pada bahagian leher. Difahamkan, pihak polis masih menjalankan siasatan lanjut berhubung kes ini.

Sumber: https://ohbulan.com/anak-tergamak-kelar-leher-ibu-guna-parang-ketika-memasak-di-dapur-bila-disiasat-rupa-rupanya

BACA: Sijil vaksin SELangkah kini boleh digunakan, Selangor hargai pengiktirafan pusat