Aku tergerak nak jengah akaun Twitter aku bila skroll, tiba tiba aku nampak status Aida mengutuk aku.

Aku malas nak intro panjang panjang. Isu yang aku nak tulis ni mudah je, tapi ramai tak nak faham.

Kisahnya bulan lepas, kawan aku kahwin. Dia nikah masa PKP tahun lepas. Sekarang baru dia nak sandinglah kiranya. By the way umur kami 29 tahun.

Dalam batch kami (geng universiti), hampir 90% dah kahwin. Mostly ada juga jenis kahwin lepas SPM. Ada juga yang kahwin masa zaman degree. Kahwin lepas grad.

Nak dijadikan cerita, aku dah ambil cuti awal untuk datang ke majlis kahwin kawan aku ni (Aida) sebab nak drive jauh.

Dia ajak jadi pengapit. Aku siap beli baju nak sedondon dengan pengantin. Siapa tak excited wey.

Aku tergerak nak jengah akaun Twitter aku bila skroll, tiba tiba aku nampak status Aida mengutuk aku.

Baca Artikel Penuh