Aksi U-Turn berjemaah ini buat netizen kagum, “macam dalam movie dah..”

Aksi U-Turn berjemaah ini buat netizen kagum, “macam dalam movie dah..”

Aksi U-Turn berjemaah ini buat netizen kagum, “macam dalam movie dah..” Setiap pengguna jalan raya tidak kiralah yang membawa kereta, motosikal, lori, van, ataupun bas perlulah patuh pada undang-undang trafik

Jika undang-undang trafik diambil remeh, ia akan mendatangkan bahaya dan risiko kepada pengguna jalan raya yang lain. Sudah semestinya boleh terjadinya kemalangan.

Namun, lain pula dengan sebuah rakaman yang tular di TikTok ini apabila lapan buah kenderaan didapati membuat pusingan U-turn secara ‘berjemaah’ telah meraih perhatian para netizen.

Lihat link video tersebut di bawah:

https:// www.tiktok.com/@utusantvofficial/video/7116904218258083098?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&refer=embed&referer_url=https%3A%2F%2Fsays.com%2F&referer_url=https%3A%2F%2Fsays.com%2Fmy%2Fseismik%2Fdiaorang-dah-rancang-aksi-8-kenderaan-buat-u-turn-berjemaah-raih-ribuan-komen-netizen&referer_video_id=7116904218258083098

Aksi U-Turn berjemaah ini buat netizen kagum, "macam dalam movie dah.."

Buat aksi merbahaya, tapi ramai pula yang kagum melihat cara mereka U-turn

Menerusi perkongsian video asal daripada @mentarisenja4 dan dikongsi semula oleh @utusantvofficial, kelihatan kejadian itu dipercayai berlaku di Jalan Segambut, Kuala Lumpur.

Rakaman dashcam milik @mentarisenj4 tersebut memaparkan aksi lapan buah kenderaan yang secara kebetulan melakukan U-turn pada masa yang serentak.

Tidak dinafikan, aksi itu sangat merbahaya dan sudah terang-terangan melanggar undang-undang trafik. Namun, disebabkan cara mereka U-turn yang dikatakan smooth telah menukar persepsi netizen yang pada mulanya ingin mengecam tindakan tersebut.

“Bila member semua datang rehearsal. Dah macam gymnastic berirama aku tengok” – Netizen

Susulan tularnya video berkenaan yang kini sudah meraih 4 juta tontonan, 401.7K tanda suka serta 16K perkongsian di laman TikTok @utusantvofficial, rata-rata netizen turut memberikan reaksi masing-masing mengenai tindakan lapan buah kenderaan itu.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

“Smort and Sporty”

“U turn berirama”

“Kena plak lagu..bagus, xda yg skip rehearsal”

Memang nampak smart, tapi salah tetap salah ya 😉

BACA:

“Diam lebih baik” – Fazura

Pemuda dedah ‘kisah gelap’ pemilik rumah anak yatim di Malaysia, buat duit juta-juta

Akhirnya Nazrey Johani buka mulut sebab sebenar tinggalkan Raihan

CATEGORIES