Akad nikah kecoh, bakal bapa mertua ‘flying kick’ kepala menantu

MAJLIS akad nikah menjadi kecoh selepas bapa pengantin perempuan tiba-tiba menjadi berang dan menyepak muka menantunya.

Rakaman video berkenaan menjadi tular di media sosial sejak Ahad dan dipercayai berlaku di Nusa Tenggara Barat, Indonesia pada 14 Ogos lalu.

Video berdurasi 1 minit 41 saat itu menunjukkan ketika bapa pengantin perempuan membaca istigfar dan syahadah ketika acara akad nikah, dia dipercayai tersasul dan menyebut perkataan ‘bote’ yang bermaksud monyet dalam bahasa Bima.

Akad nikah kecoh, bakal bapa mertua 'flying kick' kepala menantu

Ini mengundang kemarahan keluarga pengantin lelaki dan terus tercetus pertikaman lidah antara kedua-dua keluarga tersebut.

“Apa lagi masalahnya, hormatilah kami sebagai keluarganya,” kata seorang jemputan seperti dipetik portal Jaridompu.com.

Bapa pengantin perempuan dilihat bangun dan cuba menyerang bakal menantunya sehingga sepakan terkena kepada bahagian muka.

Kejadian dipercayai berpunca daripada rasa tidak puas hati keluarga pengantin perempuan selepas rombongan pengantin lelaki lewat tiba untuk majlis akad nikad tersebut.

Kejadian turut disahkan Ketua Polis Kota Bima, Henry Novika Candra yang berkata perkara tersebut telah diserahkan kepada pihak polis Rasanae Barat untuk siasatan lanjut.

“Kertas siasatan telah dibuka dan siasatan lanjut sedang dijalankan bagi mengenal pasti motif dan punca kejadian,” katanya kepada Detik.com.

Berita Penuh : https://www.astroawani.com/berita-dunia/majlis-akad-nikah-kecoh-bapa-pengantin-perempuan-sepak-bakal-menantu-322039

BACA JUGA : Panas !!! Laporan SPRM dibuat terhadap Annuar Musa berhubung isu pemberian tanah