Aisyah Azman nak cari lelaki berpendidikan, senang nak ‘settle’ kalau ada masalah

Aisyah Azman nak cari lelaki berpendidikan, senang nak ‘settle’ kalau ada masalah. Pelakon, Aishah Azman, 26, menganggap mana-mana pelakon yang bertudung tetapi memilih untuk mengenakan wig atau rambut palsu demi komitmen kerja berhak menentukan pilihan masing-masing.

Menurut Aishah, dia sendiri pernah ditanya oleh penerbit dan pengarah tempatan ketika berbincang mengenai tawaran berlakon yang memerlukan dirinya mengikut kesesuaian watak yang diberikan.

“Pun begitu, kalau mereka cadangkan untuk saya buka tudung atau mengenakan wig, saya memang tak fikir panjang, terus tolak tawaran sebegitu. Kalau mereka nak begitu, lebih baik ambil pelakon yang sememangnya tidak bertudung, saya tak nak buat.

“Sebabnya, saya tahu hukumnya haram. Walaupun saya ini boleh dikatakan baru bertudung, tapi saya ada juga banyakkan membaca dan mendengar nasihat ustaz.Tentang hal ini, mereka kata haram pakai wig sebab ia menyerupai wanita yang tak bertudung juga.

“Tapi saya tak risau kerana ramai saja pengarah dan penerbit yang boleh memahami dan menghormati pilihan saya ini kalau saya kata tak nak buat dan terpaksa menolak tawaran dengan cara baik,”katanya.

Aisyah Azman nak cari lelaki berpendidikan, senang nak 'settle' kalau ada masalah

Aishah berkata demikian semasa ditemui di majlis sidang media dan pelancaran supertele Bangkitkan Aku Kembali adaptasi sebuah novel tulisan Sophilea yang diadakan di ibu kota, semalam.

Baca Artikel Penuh