“Air Asia memang bangang!”, pemuda luah kemarahan dapat perhatian orang ramai

“Air Asia memang bangang!”, pemuda luah kemarahan dapat perhatian orang ramai. Jom kita lihat betapa bangangnya AirAsia!

Saya ada urusan di Johor Bahru pada pagi Sabtu, tapi saya perlu pergi dan balik hari yang sama. Hanya AirAsia yang ada direct flight Kuching ke JB, jadi saya tiada pilihan lain. Anda tengok gambar pertama, cantik masa flight yang dia atur. Sesuai dengan urusan perjalanan yang saya rancang. Maka, saya tempah dan bayar.

Tak sampai dua hari, terus dapat email dan SMS kata mereka cancel dan tukar flight Kuching ke JB yang awal pagi tu ke waktu malam hari yang sama. Jadi apalah tujuan saya pergi JB tu?? Nak tambah lawak lagi, return flight balik ke Kuching dia tak tukar. Hasilnya, anda tengok la gambar kedua tu.

Bangang tak bangang!

Dah apa cerita flight itinerary jadi macam tu!? Aku ni depart dari Kuching, bukan dari JB!! Main tukar ikut sedap kepala Tony je. Lepas tu kita pula yang kena susah payah chat dengan robot AVA dia untuk tukar flight atau minta credit refund.

"Air Asia memang bangang!", pemuda luah kemarahan dapat perhatian orang ramai

“Operational reasons” tengkorak hang! Terus terang je la cakap kau nak maximize untung, sumbat semua penumpang dalam satu flight.

This is false advertising and seriously misleading! If you cannot deliver the flight as advertised, then why sell it in the first place?? You are messing with other people’s life and hard-earned money, you moron!

Ini bukannya kali pertama saya kena dengan AirAsia dan saya yakin, dah berapa ramai manusia yang teraniaya. Kerajaan Malaysia dan kementerian yang berkenaan, tolonglah buat sesuatu dengan semua syarikat penerbangan yang ada, terutamanya AirAsia.

Sebab AirAsia memang BANGANG!

BACA:

Ifa Raziah tak pakai gelaran ‘Datuk’ sebab takut susah dapat tajaan

TMJ umum undur diri dari JDT

Lembaga Urus Air Selangor buka jawatan kosong, mohon sekarang