Ahmad Maslan yakin Umno mampu menang besar dalam PRU15

keputusan

Walaupun pemilihan UMNO hanya akan diadakan selepas pilihan raya umum, namun Datuk Seri Ahmad Maslan tetap yakin partinya akan menang besar dengan mengekalkan barisan pimpinan sedia ada.

Setiausaha Agung UMNO itu menegaskan mereka tetap berpegang pada tarikh pemilihan yang boleh diadakan sehingga Disember 2022 seperti dimuktamadkan Jabatan Pendaftar Pertubuhan (ROS) dan tidak akan mengadakan pemilihan sebelum pilihan raya umum seperti yang dituntut oleh beberapa pihak.

“Kami ada masa hingga 29 Disember 2022. Jadi belum ada lagi tarikh yang ditetapkan.

Ahmad Maslan yakin Umno mampu menang besar dalam PRU15

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan.

“Dah banyak penggal pemilihan lepas PRU. Cuba google. Kami lebih tahu urusan parti,” katanya dipetik laporan Utusan Malaysia hari ini.

Kenyataan Ahmad itu secara tidak langsung memberi bayangan betapa yakinnya UMNO mampu menang besar dalam pilihan raya umum yang akan diadakan nanti.

Pada 30 Ogos lalu, ROS membuat pusingan-U apabila membatalkan keputusannya sebelum ini yang menegaskan keputusan UMNO untuk menangguhkan pemilihan parti itu adalah tidak sah.

Ahmad sendiri mengesahkan ada menerima surat daripada Ketua Pengarah RoS, Jasri Kasim yang memaklumkan keputusan itu kepadanya.

Katanya, ia selepas beliau dan peguam UMNO sebelum ini pernah menyerahkan keterangan dan dokumen tambahan kepada RoS bertarikh 9, 11 dan 18 Ogos.

Selain itu, katanya ia turut termasuk penjelasan dilakukan oleh beberapa Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO pada 24 Ogos lalu.

Pada 6 Ogos lalu, ROS menetapkan keputusan MT UMNO pada 7 Julai lalu untuk menangguhkan pemilihan parti selama 18 bulan adalah tidak sah.

Perkara itu dinyatakan Jasri yang memaklumkan ketetapan itu dibuat berikutan tempoh pemegang jawatan MT bagi penggal 2018/2021 tamat pada 30 Jun lalu.

UMNO sebelum ini dilaporkan menangguhkan pemilihannya di semua peringkat cawangan, bahagian dan MT selama 18 bulan bermula 30 Jun lalu.

Berita Penuh : https://www.agendadaily.com/politik/umno-menang-besar-walaupun-pemilihan-selepas-pru-ahmad-maslan/

BACA JUGA : Penduduk kampung gempar dengan kehadiran 2 bola api berterbangan

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)