Abang ipar Azhar Sulaiman dedah bagaimana bekas Pengerusi AirAsia boleh meninggal dalam penerbangan ke London

Abang ipar Azhar Sulaiman dedah bagaimana bekas Pengerusi AirAsia boleh meninggal dalam penerbangan ke London

Baru-baru Malaysia telah dikejutkan dengan khabar duka Bekas Pengerusi AirAsia Berhad,

Datuk Pahamin Rajab yang telah meninggal dunia akibat serangan jantung ketika dalam penerbangan ke London, United Kingdom (UK), 9 Julai lalu.

Abang ipar Azhar Sulaiman dedah bagaimana bekas Pengerusi AirAsia boleh meninggal dalam penerbangan ke London

Terbaharu, abang ipar kepada pelakon, Azhar Sulaiman iaitu Armin Baniaz menerusi video di TikTok menceritakan bahawa bapanya baru pulang ke tanah air dari menunaikan ibadah Haji di Tanah Suci Mekah pada 7 Julai sebelum bertolak ke London pada pagi keesokan harinya.

“Saya pasti semua dah dengar berita yang saya sekeluarga kehilangan ayahanda kami, Pahamin Abdul Rajab. Beliau meninggal dunia di dalam penerbangan ke London. Ayah balik daripada Haji pada hari Jumaat.

Kami sekeluarga sempat untuk makan malam bersama dia. Pada pagi keesokan hari itu, Sabtu 6.00 pagi dia bertolak ke London.”-kongsi Armin

Pengsan Di Dalam Tandas
Tambahnya lagi, Armin menceritakan bahawa bapanya ditemui dalam keadaan pengsan di dalam tandas sewaktu penerbangan sebelum pihak kru kabin serta doktor memberikan bantuan kecemasan.

“Dalam perjalanan ke London, dalam penerbangan, dia pengsan dalam tandas, dan cabin crew serta doktor dalam penerbangan tu cuba untuk resuscitate dia. Mereka cuba lebih daripada sejam.

@arminbaniaz Innalillah hiwa’inna ilaihiraji’un i love you always #dad ♬ Wind Beneath My Wings (2015 Remaster) – Bette Midler

Dan pilot telah mendapat keutamaan untuk mendarat di Heathrow Airport awal. Dan paramedik pun dah tunggu. Tetapi, masa sudah tiba. Kami sekeluarga telah berbincang dan kami putuskan untuk menyemadikan jasad Allahyarham di London. Jadi kami sekeluarga akan berlepas ke London untuk mengurus urusan mandi dan juga pengebumian ayah saya.

Dalam pada itu, Azhar Sulaiman turut memaklumkan bahawa jenazah Allahyarham bapa mertuanya itu akan dimandikan pada pagi esok serta pengebumian dijangka dilaksanakan selepas solat Zohor di Gardens Of Peace, Five Oaks Lane, Chigwell IG7 4QP, London.

BACA:

Betul ke gaji RM10000 dah dikira kaya? Sekali pemuda ini dedah rahsia orang yang bergaji RM10000 ramai tak tahu