3 negeri dijangka alami hujan, ribut esok

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan ramalan hujan dan ribut petir di beberapa kawasan pantai di negeri Kelantan, Terengganu dan Pahang pada Hari Krismas esok.

MetMalaysia dalam kenyataan hari ini memaklumkan ramalan cuaca pada waktu pagi itu turut membabitkan beberapa kawasan di Kuching, Betong, Mukah, Sarikei, Sibu dan Bintulu, Sarawak serta Kudat, Sandakan dan Tawau di Sabah.

MetMalaysia turut mengeluarkan amaran hujan dan ribut petir di satu dua kawasan di Perak, Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Melaka, Johor, Pahang, Sarawak, Wilayah Persekutuan Labuan dan kawasan Pantai Barat dan Pendalaman di Sabah pada waktu petang.

3 negeri dijangka alami hujan, ribut esok

: Jabatan Meteorologi Malaysia mengeluarkan ramalan hujan dan ribut petir di beberapa kawasan pantai Kelantan, Terengganu dan Pahang pada Hari Krismas esok.

“Manakala bagi waktu malam akan berlaku hujan di satu dua tempat di Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Sarawak (Limbang, Miri dan Kapit), Sabah (Pantai Barat, Pedalaman, Tawau dan Sandakan) dan Wilayah Persektuan Labuan,” menurut kenyataan itu.

BACA JUGA : Panas !!! [VIDEO] Azmin Ali kena halau dengan mangsa banjir
Pemuda AMANAH sasar beli 65 ‘heavy duty waterjet’ untuk kerja pembersihan pasca banjir

CATEGORIES