21 tahun beroperasi, Astro umum tutup operasi di Brunei

21 tahun beroperasi, Astro umum tutup operasi di Brunei.Kristal-Astro adalah satu-satunya penyedia perkhidmatan TV berbayar di Negara Brunei Darussalam mengumumkan akan menamatkan perkhidmatan bermula 1 April 2022, selepas 12 tahun mereka bersiaran. Dalam notis yang dimuat naik di laman rasmi mereka, pihak penyedia perkhidmatan ada memetik tentang trend semasa yang lebih menjurus pada digital media sebagai faktor penutupan.

Menjelang tempoh pemberhentian perkhidmatan, mereka giat menghubungi pelanggan bagi memulangkan deposit. Bagi menjawab segala persoalan yang, mereka ada menyediakan senara FAQ dan turut saluran untuk dihubungi melalui WhatsApp dan telefon.

21 tahun beroperasi, Astro umum tutup operasi di Brunei

Berbeza daripada anak syarikat Brunei mereka, Astro di Malaysia terus beradaptasi dengan perubahan semasa. Kini, servis mereka tidak lagi bergantung kepada isyarat satelit untuk menyediakan servis kepada pelanggan Kotak set-top Astro Ultra dan Astro Ulti boleh strimkan kandungan TV melalui sambungan Internet tanpa masalah.

Mereka malah menyediakan kombo jalur lebar bersama-sama TV bagi memudahkan pelanggan mereka. Jangan lupa untuk usyar promo Astro Bundle Jimat pada harga serendah RM109.99.

BACA JUGA: Miliki suara unik, gadis tak sangka dapat pinangan syarikat antarabangsa

Rupanya ini punca mengapa sesebuah negara berhutang

Ini fungsi butang ‘Soak’ pada mesin basuh yang ramai tak tahu…