“13 tahun aku kerja, reputasi aku baik je sekali tersalah pilih bini, cukup 1 minit untuk malukan aku, sebab tu bagi aku ada bini pun bala je”

Sambungan Hari pertama kahwin isteri dah tanya gaji aku dan tarikh dapat gaji. Ada sekali lambat gaji, isteri terus call company aku marah-marah

Terp4ksa reply sebab banyak komen tuduh saya tak solat subuh la, bangun lambat la. Tak kan la setiap amalan nak tulis kat sini.

Saya tak jumpa satu hadis pun yang mengatakan tidur selepas subuh tu h4ram. Memang lepas subuh saya tidur.

"13 tahun aku kerja, reputasi aku baik je sekali tersalah pilih bini, cukup 1 minit untuk malukan aku, sebab tu bagi aku ada bini pun bala je"

Sebabnya saya kerja kilang 2 shift. Shift petang pukuI 3 petang sampai 11 malam.. Tapi saya dalam pukuI 12 dah pergi kerja dah.

Balik rumah dekat 12.30 malam dah.. Nak mandi makan tidur, dah dekat 1.30 pagi. Shift pagi 7 pagi sampai 3 petang. Yang ni memang awal pagi dah gerak pi kerja. Sebab tu time shift petang lepas subuh saya tidur. Saya nak rehat sekejap.

Baca Artikel Penuh